Finn gratis bilder for blogger og nettsider med Z-design

Categories fotokunstKommentar

Slik finner du gratis bilder for blogger og nettsider

De fleste nettsider og blogger bruker mye bilder. Enten det er en bedriftsside eller en moteblogg har bilder den effekten at de bryter opp teksten og skaper liv i nettsiden din. Hvis du i tillegg plukker ut noen bilder som illustrerer temaet på en nyttig eller morsom måte er det større sjanse for at hele artikkelen eller innlegget ditt blir lest. Å finne bilder på nettet er en enkel sak. Ved et enkelt søk dukker det opp både enkeltbilder og store bildebanker med motiver av mennesker, dyr, steder, mat, natur, teknologi og alt annet du kan finne på å skrive om. På bildedelingsider kan du laste ned alt fra enkle snapshots, kjendisbilder, portretter, illustrasjoner og fotokunst av høy kvalitet. Men før du fyller harddisken din med bilder er det et par ting du bør tenke på.

Kjør en gjennomført stil

For at nettsiden eller bloggen din skal se mest mulig ryddig ut er det lurt å velge bilder som står i stil til resten av designet. Start gjerne med å gjøre deg opp noen tanker rundt hvordan nettsiden eller bloggen skal se ut. Hvilken følelse eller stemning vil du formidle? Har du valgt et design med sterke eller duse farger? Skal innleggene dine bare ha ett stort bilde, bildecollager eller mange små bilder som bryter opp teksten? Bildene bør også passe til skrivestilen og temaene. Har du en litt humoristisk tone passer det kanskje med morsomme illustrasjoner, mens det vil passe bedre med portretter eller stemningsfulle landskapsbilder hvis du skriver om alvorlige temaer. Det er selvfølgelig helt opp til deg hvilken stil du velger. På en side som z-design med temaer om design og fotografi kan det passe med alt fra humoristiske illustrasjoner til fotokunst. Det viktigste er at du er bevisst på hvilket uttrykk du vil skape.

Gratis bilder for blogger og nettsider

Heldigvis finnes det mange gode sider med gratis bilder for blogger og nettsider. Slike sider har ofte noen gratisbilder, og noen du må betale for. I mange tilfeller finner du det du trenger i kategoriene med gratisbilder, men noen ganger er det nødvendig med et Premium-abonnement. Du kan kjøpe bilder enkeltvis, eller betale for et abonnement og laste ned så mange du vil. Før du starter et abonnement lønner det seg å prøve ut mange forskjellige nettsider til du finner favorittene dine. Vurder prisen, hvilken stil det er på bildene, om de har kategoriene du trenger og om de er oversiktlige med en god søkefunksjon. Noen sider har bilder i mange forskjellige kategorier, andre retter seg mot et spesielt tema eller målgruppe. Undersøk også om du kan laste ned bildene i høy nok oppløsning. På noen nettsider og blogger holder det fint med bilder i små formater, mens andre bruker store bilder.

Les lisensen

Det finnes mange steder hvor du kan laste ned gratis bilder for blogger og nettsider. Men selv om det står at bildene er gratis er det viktig å lese lisensen nøye. Noen sider har en lisens som gjelder for alle bildene. På andre sider må du klikke deg inn på hvert enkelt bilde for å lese reglene. Sjekk om bildet kan brukes helt fritt og om du kan redigere det. Noen skiller for eksempel på privat og kommersielt bruk. Det er også viktig å sjekke reglene for om du må kreditere fotografen eller nettsiden. Alle fotografier er beskyttet av opphavsretten, som vil si at du i utgangspunktet må kreditere fotografen eller nettsiden. Vanlige måter å kreditere på er «fotograf: Nina» eller «foto fra zdesign». Her er noen eksempler på sider med gratis bilder for blogger og nettsiden: Pixabay.com Flickr.com Istockphoto.com Wesaturate.com Stockvault.com