Slik blir du en mer kreativ designer

Categories design, fotokunst, klokke designKommentar

Drømmer du om å bli en designer som Nina Ricci eller Vera Wang? Enten du er interessert å lage klær, klokker, fotokunst eller nettsider som zdesign, er det viktig å utvikle kreativiteten. Om du ikke er født med boblende kreativitet, finnes det flere måter å stimulere den på.

La deg inspirere

Det er selvsagt ikke lov å kopiere andres design, men det er lov å la seg inspirere. Studer bilder av det du vil lage og la deg inspirere av farger, former og uttrykk. Du finner inspirasjon på designernes nettsider og på sider med gratis bilder for blogger og nettsteder. Er du interessert i fotokunst kan du studere porteføljene til fotografer du liker.

Lær deg grunnreglene for godt design

Selv om vi har forskjellig smak når det gjelder klokker, klær og fotokunst, finnes det noen grunnregler for hva som skiller godt og dårlig design. Les bøker og blogger om det produktet du vil lage, og se på sider som z-design som handler om design mer generelt.

Slapp av og ha det gøy

Ha det gøy og prøv deg frem! Det er kanskje enklere å eksperimentere med fotokunst enn klokkedesign. Men om du ikke kan designe hundrevis av ferdige klokker, kan du utforske kreativiteten ved å tegne klokken, kjolen eller sofaen slik du ser den for deg i hodet.