Smaken er som baken – litt om godt design

Categories klokke designKommentar

I disse dager er vi omgitt av design. Det er ikke lenger bare i fancy butikkvinduer på Steen & Strøm vi ser såkalte designprodukter. I dag tilbyr for eksempel kjeder som Ikea og Granit veldesignede produkter til en billig penge. Design har blitt gjort tilgjengelig for hvermannsen, og det er en god ting! Nå er det mulig å få et stilig hjem selv om man har stramt budsjett. Og det finnes mange steder å hente inspirasjon til hjemmet på nett, også. Se på interiørblogger og fotokunst og la deg inspirere til en billig og kjapp oppgradering av hjemmet!

Det kommer an på øyet som ser

Det er ikke til å komme fra at alle har sin egen mening når det gjelder design. Og det er fint, for ellers ville jo alle hatt helt like ting og alle hjem vært like. Et godt eksempel på dette med smak og behag er klokker . En klokke kan være alt fra store executive klokker til små og sirlige dameklokker i gull. Selv om det har blitt mer populært med unisex og androgyne klokker, er det fortsatt hovedsakelig klare designforskjeller på klokker til dame og klokker til menn også. Et kjapt søk på klokker på nett, så skjønner du tegninga – smaken er som baken.

Fordi vi har forskjellig smak, er det plass til det store mangfoldet av design som finnes der ute. Det er et ønske blant den generelle befolkningen om valgmuligheter og variasjon. Dette betyr også at designeryrket er mer tilgjengelig som levebrød, og det har ikke vært noen selvfølge før. Nå kan man starte opp helt selv som designer på nettsteder som Etsy eller Kickstarter og få oppmerksomhet uten å være ansatt av et stort designhus. Det kan være nok med én god idé!

Designgaver

Alle setter pris på en gave som utstråler godt design. Men som vi har blitt enige om, betyr godt design forskjellige ting for forskjellige mennesker. Så hvordan kan du finne en designgave som garantert vil bli tatt godt imot? Et tips er å se seg nøye rundt neste gang man er på besøk hos den aktuelle gavemottakeren. Hvordan er stilen hjemme hos personen? Minimalistisk? Vintage? Fargerik? Henger det svart/hvitt-fotografier eller oljemalerier på veggene? Svarene vil gi deg en god pekepinn på hva du bør satse på av gaver. Her på z-design kan du også lese om tips til hvor du kan finne gratis fotografier på nett, for eksempel. Print dem ut på fotopapir og ram dem inn, så har du nesten gratis gaver som ser råflotte ut. Gå for noe som vil passe inn hos personen med tanke på stil og farge, og mottageren vil garantert bli imponert. Du signaliserer jo også at du har lagt merke til hvordan vedkommende har det hjemme og hva hen liker – og det er oppskriften på en vellykket gave.