Viktigheten av detaljene til en klokke

Categories klokke designKommentar

Noen er mer følsomme for detaljer enn andre. Når du vil kjøpe en klokke, er du kanskje ikke en av dem som leser urskiven for å se hva som står der. Men det er klart at alle detaljene vil påvirke hvordan du oppfatter klokkens design. Det handler både om hvordan det ser ut og hvordan det fungerer.

Detaljer på en klokke gir en helhet

Noe som er viktig å vurdere er at detaljer på en klokke gir en helhet. Et mønster som har fine detaljer som du ikke ser på avstand kan sammen gi en følelse av bevegelse. Detaljene kan være det som får urskiven til å se ut som om den er laget av stein eller metall selv om den ikke er det.

Det ligger mye tanke bak godt klokke design og man prøver selvfølgelig å lage effekter som gjør klokken vakrere. Det kan være at et mesh-armbånd har forskjellige fargeelementer for at du skal se et mønster.

Det er når du ikke engang tenker på hvordan detaljene fungerer sammen for å skape effekten at det er på sitt beste. Hvis du ikke har tenkt på dette før, bør du se nærmere på klokken din nå.

Vurder ting som:

  • Hvilken form er detaljene i tiden. Er de runde eller kanskje kantete?
  • Hvilken form datofeltet har og hvilken farge.
  • Hvis det er tekst på skiven og hva som står der.
  • Hvis skiven har en fargeforskyvning eller annen effekt.
  • Hvis glasset på klokken er slipt i kanten.

Det er så mye å oppdage hvis du bare ser nærmere på din egen klokke. Du vil se at du har lagt ned tid i vinkler, former med mer slik at alt blir akkurat etter hensikten.

Detaljer som gir komfort

La oss også vurdere hvordan detaljer påvirker klokkens design når det gjelder komfort. Et godt eksempel på dette er spennen. Hvis vi tar en klokke med metallspenne som eksempel, kan den utformes på litt forskjellige måter.

Det er klokker med metallspenner som går inn i armbåndet. Du kan nesten ikke se hvor spennen er da den har samme form og farge som resten av armbåndet. Det finnes også klokker hvor du meningsfullt bruker en spenne som ser helt annerledes ut. Den bryter av og er et helt unikt designelement som gjør klokken om til et smykke.

I tillegg til dette finner du klokkedesign hvor du ikke har spenne. Du kan bruke armbåndet uten å måtte feste det. Det kan være en åpning som alltid er åpen eller du har en form for strikk i armbåndet.

Designet inkluderer detaljer som hvor stor åpningen for håndleddet ditt er og om det er knotter på hver side av armbåndet. Dette er noe som kan være vakkert å se på, men som kanskje ikke alltid er så behagelig. Dette er noe å tenke på da du ønsker en mer uvanlig modell med et armbånd som har deler som ikke ser så fleksible ut.

Hvis du vil lide pin for å være hyggelig, er det kanskje greit. Men foretrekker du en klokke som sitter tett og fint på håndleddet, kan det være bedre med et armbånd uten ekstra elementer. Her kan det også være lurt å unngå detaljer som lenker som kan klype og klype huden din.

God passform med eller uten hull

Når vi likevel tar opp klokkearmbåndets design, er det med passform noe som kan ha med hull eller ingen hull å gjøre. En klassisk klokke har hull i armbåndet som du stikker den lille piggen i. Her får vi virkelig håpe at passformen fungerer for deg.

Det er tryggere å velge en klokke med trinnløs lukking. Det ser ofte finere ut, men ikke nødvendigvis. Det kan hende du vil ha det klassiske designet med hull for lukking fordi du synes det ser best ut. Et mykt fint skinnarmbånd med hull er slett ikke galt. Vurder også formen på hullene. Det er en detalj som kan ha en positiv effekt på helhetsinntrykket!