Pynt opp kontoret med fotokunst

Categories fotokunstKommentar

Kunst på veggene har mye å si for kontormiljøet. Bilder løfter helhetsinntrykket i lokalet, og de kan fylle mange funksjoner. Hvis du jobber i et upersonlig lokale med store, hvite veggflater kan noen store og fargerike bilder forandre atmosfæren fra døll til energisk på et blunk. Det kan også ha en positiv innvirkning på medarbeiderne dine. Hvis dere får besøk av kunder av og til gir det også mye bedre inntrykk når dere har fin kunst på veggene. Bildene kan for eksempel være et tidsriktig statement eller et pent og harmonisk sted å hvile blikket på. Fotokunst er alltid på moten og er prismessig fordelaktig i forhold til annen billedkunst. Det er også enkelt å bestille fotografier på nett, og du kan ofte velge format så du kan være trygg på at bildet vil passe perfekt på kontorveggen. Du er velkommen til å browse artiklene på z-design for flere tips om foto og design.

Motiv – hva er passende?

Nå når vi har blitt enige om hvor viktig det er med kunst på kontoret, er det på tide å tenke på motiv. Hva passer best i deres arbeidsmiljø? Hva er det lurt å tenke på når man skal utsmykke kontoret med fotokunst? Bilder av klokker til dame og klokker til menn av forskjellige slag er alltid en hit. Hvis du er advokat eller CEO, passer det for eksempel bra med et classy svart/hvitt-foto av en executive klokke på kontoret. En klokke utgjør et tidløst og pent motiv og er passende uansett hva slags bedrift dere måtte være. Alle har et eller annet slags forhold til klokker, og de er et fint symbol på at ingenting varer evig.

Det er viktig å huske på at arbeidsmiljøet skal være nøytralt på alle måter når man velger ut kunst til kontoret. Unngå derfor kunst med provoserende, religiøse eller politiske budskap. Bilder med seksuelle undertoner hører heller ikke hjemme på en vanlig arbeidsplass, selv hvis de er relativt smakfulle og «kunstneriske». Sats heller på pene og rolige naturfotografier, smakfulle svart/hvitt-bilder av bymiljøer eller lignende. Det er bedre å være trygg på at bildene på arbeidsplassen funker for alle enn å risikere at noen føler seg støtt. Det kan også være lurt med fotokunst som er relatert til det dere jobber med – bare ikke overdriv!

Gratis bilder av klokker på nett

Hvis du har lyst til å friske opp kontoret med kule fotoprints av for eksempel stilige dameklokker, finnes det nettsteder der du kan finne gratis høyoppløste bilder av klokker online. Da er det bare å sende inn bildefilen (pass på at det er så høy oppløsning som mulig) til en side som printer ut og sender fotografiet rett til kontoret. Enkelt og billig.

På z-design finner du forskjellige artikler som hjelper deg med å sette deg inn i fotokunst med tips om hvordan du identifiserer et godt design. Ta en titt og la deg inspirere – kanskje ender du opp med å henge opp bilder du har tatt selv på kontoret?