Fototips til alle klokkebloggere

Categories fotokunstKommentar

Driver du en klokkeblogg eller en Instagram-konto med fokus på armbåndsur? Eller tenker du på å starte en nettside med klokker som tema? Da finner du gode tips her på z-design!

Klokker er veldig i vinden om dagen. Det finnes også mange spennende klokkeblogger og sosiale medie-kontoer som deler bilder av forskjellige typer armbåndsur og klokker på nett; klokker til dame, klokker til menn, vintage klokker – lista er lang. Hvis du driver et nettsted som handler om klokker, har du sikkert opplevd at det er fort gjort at bildene blir litt like eller at du rett og slett mangler inspirasjon. Det er ikke bare-bare å skulle lage flere innlegg med masse fine bilder i uka! Og hvis du er nybegynner eller planlegger å starte en blogg om for eksempel executive klokker, vil du nok gjerne ha noen tips til hvordan du tar de beste klokkebildene. Da bør du følge med videre for noen enkle, men essensielle tips og triks som hjelper deg å ta flotte bilder av klokker.

Komposisjon

Hvis du har litt peiling på fotokunst og design, har du nok noe kjennskap til komposisjon. Det er helt essensielt å tenke på proporsjoner og plassering når du skal ta et godt bilde. Å leke med komposisjon er også en super måte å skape spennende bilder på. Det er grenser for hvor ulike to forskjellige dameklokker kan være, så det å ta bilder med forskjellige komposisjoner er en fin måte å skape liv og variasjon i bildene på bloggen på. Lek med perspektiv og bakgrunn, og sett deg gjerne inn i hvordan du kan bruke det gylne snitt til din fordel. Og husk at øvelse gjør mester!

Bilderedigering

Selv om liv og variasjon er veldig viktig, er det også et stort pluss om du har en viss følelse av helhet på nettsiden din. Det ser elegant og lekkert ut når det er en tydelig rød tråd i en fotoblogg. Du kan for eksempel ha fokus på svart/hvitt-bilder eller fotografier som går i sepiatoner. Trendy og tidløst på samme tid. Tenk på det litt som en fortelling med mange avsnitt – stilen må være den samme selv om innleggene handler om forskjellige ting. Dette kan du oppnå ganske lett med redigeringsverktøy som filtre og kontrast. To veldig ulike bilder kan passe fint sammen om de går i de samme fargetonene eller hvis du bruker det samme filteret på dem, for eksempel. Du kan se flere eksempler i andre innlegg her på zdesign. Det trenger ikke å være kjempeavansert å få en pen blogg!

Nå kan du sette i gang med å prøve å ta dine første bilder. Husk nøkkelordene komposisjon, redigering og helhet. Og ikke vær redd for å la deg inspirere av andre bloggere. Du kan også finne bilder til bloggen gratis på nettet, hvis du vil komme i gang så fort som mulig. Lykke til!